Egy falat Budapest

Gasztronómia, Kultúra, Szórakozás Budapesten

Két hely, Két lángos

2018. május 26. 22:19 - Levente Mátyus

Lássunk neki!

Úgy gondoltam, hogy a nyár közeledtével megmutatom nektek azokat a helyeket, ahol Nyíregyen lehet lángost venni. Sajnos csak két ilyen kajálda van a városban! Azzal szeretném kezdeni, hogy ez egy összehasonlító bejegyzés lesz. Meglehetően sokan szeretik ezt az ételt és sok változata létezik. Így jogosan merülhet fel bennünk a kérdés miért csak 2 lángosos van itt? A választ még magam se tudom, de egy biztos nagyon jól laktunk!

Hagymás tejfölös vagy nutellás?

Az első hely, ahova ellátogattunk az a Lángos Oázis volt a sétálón. Nagyon kedves a kiszolgálás, gyorsan dolgoznak. Finom volt a lángos tésztája. Sajtos tejfölöset és sajtos tejfölös fokhagymásat rendeltünk. A fokhagymáson azonban nem lehetett eléggé érezni a fokhagymát. Ez valakinek jó lehet, aki viszont nagyon szereti a fokhagymát, mint én, annak egy kicsit rosszul eshet. A jó elhelyezkedés miatt elég forgalmas a hely. Ami nagyon jó, hogy le lehet ülni előtte. Egy szép délutánon, aki megkívánja a lángost, de nem akar strandra menni, az itt nyugodtan ülve el tudja fogyasztani. Ami nem egyezik meg a másik hellyel az az, hogy itt lehet kapni nutellás változatát is ennek tészta csodának. 

Rejtett helyen?

A másik helyszín szerintem nem annyira ismert, bár rengeteg ember sétál el előtte, nap mint nap. Lehet már valaki rájött. Igen ez a kórháznál lévő lángosos. Ez a kis bodega is ugyan olyan forgalmas, mint a az előző helyszín. A különbség az előzővel szemben, hogy itt ahogyan említettem nem lehet nutellás verziót kapni. Viszont nagyon jó, az, hogy nem egyfajta töltelékkel rendelhető a lángos. Itt sajnos nem lehet leülni. Nagyon kedves kiszolgálás és finom lángosok fogadtak minket. Töltött lángost rendeltünk, nagyon jól laktunk. Amit sajnáltam az az, hogy nem lehetett úgy leülni, ahogyan a másik helyen lehetett. Valamint itt szó nélkül megsózták a lángost ott viszont megkérdezték. 


Összegezzünk!

Mind a két helyszínen degeszre zabáltuk magunkat. Az árak nagyjából ugyan olyanok voltak, 500 Ft-ból jól lehet lakni. Nagyon kedvesek voltak itt is, ott is. Megéri kipróbálni ha nem akarunk kimenni a strandra egy lángosért. 

Ha érdekesnek tartottad ezt a bejegyzést, és szeretnél értesülni a legújabb gasztronómiai kalandjainkról a városban akkor nincs más dolgod, mint like-olni a Facebook oldalunkat vagy bekövetni minket Instagramon!

https://www.facebook.com/search/top/?q=egy%20falat%20ny%C3%ADregyh%C3%A1za

https://www.instagram.com/egy_falat_nyiregyhaza_blog/

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyfalatnyiregyhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr9114003702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása