Egy falat Budapest

Gasztronómia, Kultúra, Szórakozás Budapesten

Hamburgerek csúcsa

2018. július 15. 20:39 - Levente Mátyus

Előtörténet

Régen volt már a legutóbbi bejegyzés, ezért egy olyan kajáldát választottam számotokra, ami felülmúlta az én elképzeléseimet is. Ebben a bejegyzésben egy hamburgeresről fogok írni. Az egyik legjobb street food, amit valaha kitaláltak az a hamburger, viheted mindenhova, tökéletes ebédre vagy vacsorára. Ám nem a legkönnyebb elkészíteni, vagyis a jó hamburgert nem könnyű megcsinálni. Mert összedobni zsemlét közötte egy fagyasztott húspogácsával nem tudomány. Ezért látogattunk el a Burger Pub-ba, hogy megmutassam nektek, hogy hogyan néz ki az igazi hambi. Ezen a helyen igazán ráálltak arra, hogy helyi zöldségesektől, helyi alapanyagokkal dolgozzanak, ami az én szempontom csúcsa egy ilyen helynél. A zöldségeket helyi termelőktől szerzik be úgy, hogy friss árú van mindig a polcokon. A marhahús egy Tokaj melletti kis tenyésztőtől származik. Amit ők készítenek el tökéletesre.

 

Fantasztikusat ettünk

Megérkezésünk után nem sokkal jött is a kedves pincérnő, és hozta az étlapot. Engem nagyon meglepett, hogy itt külön hozzák ki az étlapot, nem úgy mint más hasonló helyen. Ebből is látszik, hogy jobban törődnek a vendégekkel. Rendeltünk egy kis italt amíg eldöntöttük, mit is fogunk enni. Nézegettük az étlapot és meglepődve tapasztaltuk, hogy nem csak hamburgereket lehet enni, hanem vannak ugyan úgy más ételek, mint egy rendes étteremben. Valamint, heti menüvel is szolgálnak az ide ellátogatóknak. Miután tanulmányoztuk az étlapot rendeltünk. Rendelésünk után 10 perccel hozták is a hambikat, és mellé a megérdemelt sültkrumplit. Speciális szószokat is kaptunk, volt köztük olyan is, ami nincs még rajta az étlapon. 

Tele zabáltuk magunkat. Nagyon tetszett a szervírozás és a tálalás. A minőségről nem is beszélve. A sültkrumpli kellően átsülve rendes krumpliból került az asztalunkra. A hamburgerek látványától már megéheztünk, s mikor beleharaptunk, akkor döbbentünk rá igazán, hogy iszonyat jó az amit eszünk, és minőségi. A limonádé meg elég volt az egész étkezés alatt, szóval megérte. Három bureszt kóstoltunk meg. Az első egy Jack Daniel's-es volt a kinézete alapján mindenki azt hinné, egy picit odaégett a buci, de nem ez tényleg fekete volt. Izgalmas ízvilággal és megjelenéssel. A második egy Brutál Burger nevezetű versenyző volt, azaz mindennel teli csoda. Tükörtojással kiegészítve volt így szép az alapjába vett nem kicsi burger. A harmadik az én hambim volt, a Proteines Burger Hagymakarikákkal szaftos marha húspogácsával és a ház lilakáposztás salátájával megalapozva. 

Az árak képviselik a színvonalat?

Ahogyan a címben olvashatjátok a minőség itt nagy hangsúlyt kap. Lehet, hogy az árak egy picit magasak, de olyan ételt kapunk a pénzünkért, amit kellemesen el tudunk fogyasztani, ha nem is egy kiülőben az étterem előtt, de akár a kirakatban vagy bármelyik szimpatikus széken. A hamburgerek ára 1600 és 2400 Forint között vannak menü nélkül, menüvel plusz felárat kell fizetni. Az adagok meglepően nagyok.

Egy szó mint száz, ha van egy kis időtök látogassatok el ide, és ha egy jó hamburgert akartok enni, szánjátok rá azt a pénzt és ne gondolkozzatok úgy, hogy inkább a gyors éttermi burger olcsóbb lesz. Ezt ki kell próbálni!

Ha érdekesnek tartottad ezt a bejegyzést, és szeretnél értesülni a legújabb gasztronómiai kalandjainkról a városban akkor nincs más dolgod, mint like-olni a Facebook oldalunkat vagy bekövetni minket Instagramon!

https://www.facebook.com/search/top/?q=egy%20falat%20ny%C3%ADregyh%C3%A1za

https://www.instagram.com/egy_falat_nyiregyhaza_blog/

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyfalatnyiregyhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr4714112913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása