Egy falat Budapest

Gasztronómia, Kultúra, Szórakozás Budapesten

Sörbárban nem csak sörözni?

2018. április 13. 22:34 - Levente Mátyus

Hétköznap sörbárban?

 

Mindenki tudja, hogy hol volt a régi Gedeon kézműves söröző. Ha valaki nem tudná akkor leírom. A Metropol üzletház alatt foglalt helyet anno, körülbelül másfél éve. Mára viszont már egy sokkal neki illőbb, forgalmasabb helyen található, a posta mellett, ahol régebben egy pékség üzemelt egy rövid ideig.

Nagyon szépen letisztult színek várnak minket, nyugodt környezet amikor belépünk az ajtón, nem úgy, ahogy a nevéből ítélve várnánk. Nagyon barátságos az egész söröző. Viszont ami hiányzik az az, hogy például ki is lehessen ülni az utcára ha valaki ott szeretné elfogyasztani amit rendelt. Remélhetőleg ez tervbe van véve!
De ettől eltekintve, egy igen igényes, minőségi hely.

Egy szép kedd délután néztünk be ide. Helyet foglalva, igen nyugodt légkör fogadott (ez kimondottan tetszett nekem). Végignéztünk az étlapon és láttuk, hogy lehet kapni, lepényt. Nagyon kíváncsi voltam, milyen lehet az, egy sörbárban. Mivel nagyon megszomjaztunk mindketten rendeltünk (nem, most nem az következik, hogy sört) limonádét. Nagyon jól esett, illetve nagyon tetszett, hogy nem "csak" limonádét kaptunk, hanem egy nagyon jól kinéző italt gyümölcsdarabokkal és jéggel.

Jó étvágyat!

Kis idő múlva megérkezett a kíváncsian várt lepény. Most gondolhatjátok magatokban, miért jó az, ha van étel is egy olyan helyen, ahol a fő árucikk a sör. Erre egyszerű a válasz. Általában, amikor valamilyen sportesemény van a tv-ben azt itt is lehet nézni, akár egy jó sör mellett. Ha valaki megéhezne, ne csak a szokásos rágcsálnivalóval oltsa étvágyát. Egyébként szerintem van olyan ember, aki csak azért jön ide mint mi, hogy megebédeljen vagy akár vacsorázzon. Egy kicsit elkalandoztunk. Megérkezett a lepény és felfaltuk! Tökéletesen passzolt a limonádéhoz. Az ételt úgy kell elképzelni mint egy melegszendvicset, de mégse olyan mivel nem kenyérbe készült, hanem a saját készítésű lepény tésztából. Meglepően finom és nagyon laktató volt szerintem. Nincs mit nagyon magyarázni a kaján, el kell menni és ki kell próbálni! Ha másképp nem egy jó focimeccs mellett.

Mi az a kézműves sör?

Ahogy említettem és a nevében is található kézműves sörbárról van szó.De mi is az a kézműves sör? A kézműves sör egy kis manufaktúrában, akár családi vállalkozásban készült alkoholos ital. Teljesen különböző a nagy gyárakban készült társaiktól. Különleges aromáknak, ízesítéseknek köszönhetően. Mivel kevesebb készül belőle ezért az ára is egy picit drágább, mint az átlagos sörök, de ha valaki teheti ki kell próbálnia. Érezhető lesz a különbség.

 Véleményem szerint nagyon hangulatos, mondhatni tökéletes hely. Ahogy említettem közös szurkolásra is alkalmas. Egy szó mint száz, ha tehetitek, nézzetek be, ha nem is egy jó sörre, de kávéra esetleg lepényre vagy más, hűsítő italra!

Ha érdekesnek tartottad ezt a bejegyzést, és szeretnél értesülni a legújabb gasztronómiai kalandjainkról a városban akkor nincs más dolgod, mint like-olni a Facebook oldalunkat vagy bekövetni minket Instagramon!

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyfalatnyiregyhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr2413833124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása