Egy falat Budapest

Gasztronómia, Kultúra, Szórakozás Budapesten

Ázsia után Mexikó?

2018. április 15. 09:06 - Levente Mátyus

Hello barátok!

 

Végre sikerült eljutnom egy olyan helyre, ami már egy ideje a terveim között szerepelt. Nem, sajnos nem Mexikóba, de szerintem ugyanolyan minőséget képviselő étterembe, a Hola Amigos-ba. Egy kis étteremről van szó, az Univerzum üzletház alatt. Elég forgalmas helyen, izgalmas ízekkel. Érdekes, hogy mennyi íz van a világban és, hogy ez mind más és más! A mexikói ételekről szerintem mindenkinek a csípős, nevében is magába foglaló, chilis bab jut az eszébe, valamint a tacco. Ja, és ki ne hallott volna már a churrosról, ha még nem is kóstolta. Ámde, ne ugorjunk ennyire előre!

Nézzünk szét!

 

Mit is láthatunk ha belépünk az ajtón? Egy nagyon jól eltalált kialakított a helyet. Nagyon mutatós a látványkonyhával, ami a szemünk elé tárul az ajtóküszöböt átlépve. Az orrunkat is elérik azok az illatok, amik bentről jönnek. Ha még nem éheztél meg ennyitől, lássuk mit is ettünk!
Tudni kell, hogy általában nem egyedül megyek el éttermeket tesztelni. Ilyenkor mindig mindenki mást választ, hogy minél több mindenről tudjunk véleményt mondani. 

 

Csípős? Jöhet.

Mikor szétnéztünk az étlapon nem tudtunk egykönnyen választani. Ezt azért mondom mert rengeteg mexikói kaja létezik, nem csupán annyi, amennyi egy átlagos embernek először az eszébe jut. Levestől, salátán át, főételen keresztül, desszertig, minden megtalálható az étlapon. Miután átbogarásztuk, sikerült választanunk. Rendeltünk egy Girosco mexicanost, ami csirkemellet, hagymát, kukoricát, salátát, paprikát, és sajtot tartalmazott pitába töltve. Az asztalra került még egy tál Enchiladas De Pollo, ami tejszínes kukoricás csirkemellcsíkok, kukorica tortillába töltve, cheddar sajttal és mozzarellával csőben sütve, chili-salsa szósszal salátatál körettel. Én Quesadillas de pollo-t rendeltem, ami pikáns csirkemell csíkokat, brokkolit, cukkinit, hagymát tartalmazott grillezett sült sajtos tortillába töltve chilis-salsa szósszal saláta körettel. Ha ezek után valaki azt gondolja, hogy  jól laktunk, akkor igaza is van, de mi nem bírtuk ki és rendeltünk még. Méghozzá nem mást, mint churrost.
A churros egy spanyol desszert, amit lekvárral vagy csokiöntettel szoktak elfogyasztani. Sajnos mi csak lekvárral tudtuk kérni, mert nem volt csokiöntet. Szomjoltónak körülnézve, a hűtőben találtunk kimondottan mexikói üdítőt és ezt választottuk. Ha valaki, azonban mást akar inni, tud kérni limonádét vagy más innivalót. 

Meglepően finomak voltak az ételek. Azért mondom, hogy meglepően, mert én féltem, hogy túl csípős lesz. Nem volt túl pikáns, csak annyira amennyire kellett. Ha valakinek ez nem lenne elég, lehetősége van rendelni különböző szószokat. A mexikói üdítő nagyon érdekes volt. Az asztalunkra került egy "mandarin" ízű és egy "mexikói kóla" ízű. Aki teheti kóstolja meg! Egy kicsit drágább mint egy hagyományos üdítő, de annyival magával ragadóbb is az íze, szerintem. Churros. A Churros tésztája hasonlít a lángoséhoz, de mégis más. Ezt az ételt  ugyan úgy olajban sütik, de nem tejföllel vagy sajttal eszik. Kérheted lekvárral vagy csokiöntettel. Az alakjában is eltér. Nagyon egyszerű tésztarúdról van szó. Amit nem minden nap eszik az ember.

img-3190.JPG

A spanyolok imádják, Madridban, Spanyolországban az ötvenes fickók ezt eszik mindenféle cifrázás nélkül a reggeli kávéjuk mellé.

 

 Remélem mindenki kedvet kapott egy kis sétára, hogy elmenjen ide és egyen egy jót! 

Ha érdekesnek tartottad ezt a bejegyzést, és szeretnél értesülni a legújabb gasztronómiai kalandjainkról a városban akkor nincs más dolgod, mint like-olni a Facebook oldalunkat vagy bekövetni minket Instagramon!

 

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyfalatnyiregyhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr2613835160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása